Vés al contingut principal

Configuració de les galetes

Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.

Essencials

Preferències

Analítiques i estadístiques

Màrqueting

Comissió cuina comunitària

Octubre

18

2023

  • Cuina comunitària de Sant Antoni

    Carrer del Comte d'Urgell 1, Sant Antoni, Barcelona, Barcelona, Catalunya, Espanya

    Al fossat del mercat, dins de l'espai veïnal

  • 18:00 PM

    -

    20:00 PM CEST

OpenStreetMap - Carrer del Comte d'Urgell 1, Sant Antoni, Barcelona, Barcelona, Catalunya, Espanya

Nombre d'assistents

15

Organitzacions assistents

  • Espai ambiental, Ass de joves, AV, ONG veí a veí, Fem Sant Antoni, Cuina Oberta, Acció Comunitària Eixample, Tècnica de barri, SRC, Torre Jussana, Escola Aldana i Federació d’entitats de Calàbria 66

Avatar: Trobada oficial Trobada oficial

Seguiment, propostes i projecte

Planificació

Relleu de la figura dinamitzadora i nova incorporació [18:00 - 18:10]

Projecte i Reglament intern [18:10 - 19:00]

Es presenta el projecte que es va lliurar a Districte des de la Federació d'entitats de Calàbria 66.

Es fa el plantejament del treball respecte el reglament intern.

S'aborda aspectes concrets, sobretot operatius relacionats amb la cuina.

Activitats fetes i previstes [19:00 - 19:20]

Noves propostes [19:20 - 19:35]

Festa major 2024 [19:35 - 19:50]

Altres [19:50 - 20:00]

Acta de la trobada

2023_10_18 Comissió de cuina


Alfons (Espai ambiental), Bruna i Joan (Ass de joves), Pep (AV), Jesús (ONG veí a veí/ Fem Sant Antoni), Rosa, Wanda i Neus (Cuina Oberta), Mireia (Acció Comunitària Eixample), Gema (Tècnica de barri), Eugeni (SRC), Olalla (Torre Jussana), Maria (Escola Aldana) i Carme i Marc (Federació d’entitats de Calàbria 66)


Relleu de la figura dinamitzadora i nova incorporació:


S’explica breument el procés de selecció des de la Federació d'entitats de Calàbria 66, i es presenta a la Carme Viñeta.


Projecte i Reglament intern:


Es presenta el projecte que es va lliurar a Districte des de la Federació d'entitats de Calàbria 66. La intenció era redactar el projecte en el marc de la comissió de cuina, però els requeriments administratius han obligat a presentar-lo durant l’estiu. Aquest és vist com un requisit administratiu pel canvi de gestió, recull aquells acords que hem anat prenent en el procés participatiu del 2022 i en les reunions de la comissió.

S’ha convidat a participar en el procés de treball del reglament. L’Olalla comenta que ben bé no caldria fer un reglament intern, doncs no correspon a una entitat, és a dir no està subjecte a uns requisits legals, sinó que serà allò que acordem. També s’assenyala la importància de dotar-nos d’un marc normatiu consensuat, conegut i reconegut per tothom. Aquest es podrà anar adaptant a mesura que ens anem trobant amb noves situacions i corregint a l’hora de posar-lo en pràctica.

L’Alfons remarca la necessitat d’establir aquest marc normatiu i de convivència donat la complexitat de l’equipament i la diversitat dels col·lectius que en fan ús: escoles, entitats, mercats, gent gran, veïnat…

Es fa una repassada dels aspectes que conté el projecte lliurat per l’octubre del 2023 fins l’octubre del 2024 es poden incloure en aquest reglament: context, objectius genèrics, línies prioritàries, governança. A més també comptem amb diferents protocols sobre l’ús de l’espai i dels elements que hi ha a la cuina.

Es suggereix parlar profundament de:

-    Espais particulars per entitats.

-    Magatzem.

-    Inventari.

-    Materials trencats o perduts.

-    Convivència amb altres entitats de l’espai veïnal.

-    Usos “discrets” de la cuina.

-    Mantenir el caràcter “obert” de la cuina, no fer un espai privatiu.

-    Assegurança/cobertura fins on arriba la responsabilitat de cadascun.

Torre Jussana proposa un índex provisional de contingut (opció a integrar protocols específics): Introducció, integrants, organigrama, tipus activitats, governança, descripció i us de l’espai, règim disciplinari, modificacions del document. Des de Torre Jussana es facilitarà un document que ens pugui servir de guia on es recollint els punts que hauria d’incloure aquest document.

El reglament s’haurà d’aprovar en reunions de la comissió, es proposa que el grup petit s’encarregui de la redacció i propostes. Es convida a tothom a participar del grup, de la redacció. Per aquesta tasca es comptarà amb l'assessorament de torre jussana, en les següents reunions de comissions hi haurà un punt fixe per a abordar els avenços que anem fent en aquesta concreció.


També pel que fa el reglament és important tenir en compte i treballar el com es donarà a conèixer. 



Activitats fetes i previstes


Es fa repassada:

  • Aprofita’m (dos grups). menció al Premi Paco Muñoz. Dl tarda aviat i Dv matí

  • Dimecres cuina oberta – propostes per activitats comunitàries. Dc a la trada

  • L’escola cuina al mercat Dc i Dj, i 2 Dt, matins.

  • Aldana Alguns Alguns Dts al matí


Altres previstes:

  • Sopador jove vespres nits (Dv o vigilies de festius)

  • Xup-xup Radars Dl matins, previst que finalitzi al novembre.

  • Escola de Salut 1 sessió


Noves propostes:


.-    
Cuina en família / tardes 1 cop al mes. Aldana proposa infantil fins 6-7 anys. Dissabte matins.

-    Aldana, taller de panellets i tardor.

-    Joves sopador. Molt bona valoració. Sopar i aposta cultural. Aprofitament o altres. Mobilitzar gent del barri i donar a conèixer l’espai.

- Trobades taula comunitària. La cuina no s’està coneixent al barri. Obrir la cuina per Festa Major en sessions de “com participar al barri”.

Es comenta difondre més entre les entitats de la comissió les xarxes socials i la difusió de la cuina. Caldria fer arribar un mail a en Marc i ell passaria el mail a la resta de la llista de contactes de comissió de cuina.



Festa major 2024


Es fa una relació del que es pot fer a la cuina 

  • Dijous 11 gener. sopar PRE-FESTA MAJOR. Joves Sopador.

  • Activitats típiques que accepten participació fer edicions obertes al programa de Festa Major

  • Dimecres 17 Cuina oberta.

  • Dimarts 16 Activitat de Taula comunitària..

  • Matí de divendres 12 o 19 Aprofita'm. Obrir un Aprofita'm.

  • Dissabte 13 o 21 proposta de prova de Cuina en Familia.


Està pendent

Veïna baixa la teva cadira, en el cas que es faci a la cuina.

Escola Pia (?)



Altres


Logo cuina, es pensa que seria interessant fer quelcom participatiu per tenir un logo, però donat que hi ha certa urgència es fa una ullada a la proposta de la Carme. Es comenta que potser li manca quelcom que ho relacioni amb el barri.

S’està treballant amb l’etiquetatge d’al·lèrgens als menús.

Es comenta que la cuina no està adaptada pels nens més petits o per a persones que requereixen cadira de rodes. Es concertarà una visita a l’espai amb la tècnica de discapacitats de l’Eixample.  

Des de fa mesos persisteix el problema del ascensor. Això representa un greuge per a persones amb mobilitat reduïda, en certs horaris es pot solventar trucant a seguretat per facilitar l'accés als muntacàrregues, però implica pèrdua d’autonomia i un procediment ferragós. 

Comentari

Confirmar

Si us plau, inicia la sessió

La contrasenya és massa curta.