Taula Comunitària Sant Antoni
Espai de treball i trobada de les persones que integren la Taula Comunitària de Sant Antoni
Cambios en "Projecte Aprofita'm"
Cuerpo
-
-["
Periodicitat:
divendres de 9:30-12:00h
dilluns tarda 14:30-16:30h
Descripció:
Projecte d’acció comunitària per un consum sostenible. Usuaris del Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC) de l’Eixample Esquerra recullim aliments que els queda poc temps per a fer-se malbé de l’ONG De Veí a veí, Supermercat Foodcoop i botigues: Molsa Ceres i Idoni.
Cuinem àpats a la cuina comunitària del mercat de Sant Antoni, a partir dels aliments que hem recollit, procurant d’elaborar menús saludables. Aquests plats van destinats a persones en situació de precarietat habitacional atesos per l’ONG De veí a veí i berenars pels infants de l’Escoleta de Sant Antoni.
L’aprofita’m és un projecte que neix amb la intenció de construir formes més sostenibles i comunitàries de viure, consumir i relacionar-nos.
Marc d’actuació:
-Elaboració d’àpats de reaprofitament amb excedents alimentaris de les entitats col·laboradores.
-Distribució dels àpats a persones en situació de vulnerabilitat
Objectius:
Generar un espai de trobada comunitari
Afavorir hàbits de consum sostenible
Construir xarxes de suport entre el veïnat
Qui pot participar:
Persones usuàries del SRC
Persones voluntàries de la comunitat (majors de 18 anys)
Tècniques professionals
Dades de contacte:
SRC 93 424 54 09
", ""] -
+["
Aprofita’m és un projecte d’acció comunitària per un consum sostenible. Neix amb la intenció de construir formes més sostenibles i comunitàries de viure, consumir i relacionar-nos.
Usuaris del Servei de Rehabilitació Comunitària de l’Eixample Esquerra (SRC) recullen aliments que han estat donats a l’ONG De Veí a veí i comerços col·laboradors, i els cuinen a la Cuina comunitària del Mercat de Sant Antoni per a transformar-los en àpats saludables. Aquests plats van destinats a persones en situació de vulnerabilitat social.
La major part dels productes que es fan servir per a elaborar aquests àpats són aliments frescos a punt de caducar. Aprofita’m té com a missió fer del reaprofitament alimentari la base de la seva cuina, tot afavorint hàbits de consum sostenible.
En aquest espai de trobada comunitari també es pretenen construir xarxes de suport entre el veïnat. Mirant per la salut i el benestar de totes les persones que ho requereixin a través de l’alimentació.
Cerquem persones voluntàries!!!
Cerquem persones que vulguin dedicar temps a cuinar àpats saludables amb les persones usuàries de l’SRC i amb interès per a treballar de forma voluntària per al veïnat vulnerable de Sant Antoni. Qui pot participar? Persones majors de 18 anys.
Horaris de l’activitat a la cuina:
Dilluns, de 14:30 a 16:30h
Divendres, de 9:30 a 12:00h
Qui són les persones destinatàries d’aquests àpats?
L’ONG de Veí a veí treballa no només amb persones que viuen al carrer sinó amb persones en precarietat habitacional que no tenen accés a cuina. La major part d’aquestes usuàries són famílies en risc d’exclusió social que tenen al seu càrrec infants.
Altres destinatàries dels àpats són persones grans ateses pel CAP MANSO que viuen soles i que no tenen mitjans per cuinar. En aquest cas els àpats els reparteixen a domicili els mateixos usuaris del SRC.
Els infants de l’Escoleta de Sant Antoni són el tercer grup de persones destinatàries dels àpats, en format berenar, doncs aquesta activitat té lloc a la tarda, després de l’horari escolar. L’Escoleta de Sant Antoni és un projecte comunitari d’acollida, reforç escolar i lleure educatiu destinat als infants del barri de Sant Antoni de 6 a 14 anys que es troben en una situació d’especial necessitat o vulnerabilitat.
Comerços col·laboradors:
Supermercat Foodcoop BCN
Supermercat Molsa Ceres Natural
Cooperativa Idoni
Dades de contacte:
Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC)
93 424 54 09
srcesquerra@cpbssm.org
Més informació calabria66.net/aprofitam
", ""]