Taula Comunitària Sant Antoni
Espai de treball i trobada de les persones que integren la Taula Comunitària de Sant Antoni
Canvis a "Projecte Aprofita'm"
Cos
-
-["
Aprofita’m és un projecte d’acció comunitària per un consum sostenible. Neix amb la intenció de construir formes més sostenibles i comunitàries de viure, consumir i relacionar-nos.
Usuaris del Servei de Rehabilitació Comunitària de l’Eixample Esquerra (SRC) recullen aliments que han estat donats a l’ONG De Veí a veí i comerços col·laboradors, i els cuinen a la Cuina comunitària del Mercat de Sant Antoni per a transformar-los en àpats saludables. Aquests plats van destinats a persones en situació de vulnerabilitat social.
La major part dels productes que es fan servir per a elaborar aquests àpats són aliments frescos a punt de caducar. Aprofita’m té com a missió fer del reaprofitament alimentari la base de la seva cuina, tot afavorint hàbits de consum sostenible.
En aquest espai de trobada comunitari també es pretenen construir xarxes de suport entre el veïnat. Mirant per la salut i el benestar de totes les persones que ho requereixin a través de l’alimentació.
Cerquem persones voluntàries!!!
Cerquem persones que vulguin dedicar temps a cuinar àpats saludables amb les persones usuàries de l’SRC i amb interès per a treballar de forma voluntària per al veïnat vulnerable de Sant Antoni. Qui pot participar? Persones majors de 18 anys.
Horaris de l’activitat a la cuina:
Dimarts, 16:30 a 18:30
Qui són les persones destinatàries d’aquests àpats?
L’ONG de Veí a veí treballa no només amb persones que viuen al carrer sinó amb persones en precarietat habitacional que no tenen accés a cuina. La major part d’aquestes usuàries són famílies en risc d’exclusió social que tenen al seu càrrec infants.
Altres destinatàries dels àpats són persones grans ateses pel CAP MANSO que viuen soles i que no tenen mitjans per cuinar. En aquest cas els àpats els reparteixen a domicili els mateixos usuaris del SRC.
Els infants de l’Escoleta de Sant Antoni són el tercer grup de persones destinatàries dels àpats, en format berenar, doncs aquesta activitat té lloc a la tarda, després de l’horari escolar. L’Escoleta de Sant Antoni és un projecte comunitari d’acollida, reforç escolar i lleure educatiu destinat als infants del barri de Sant Antoni de 6 a 14 anys que es troben en una situació d’especial necessitat o vulnerabilitat.
Comerços col·laboradors:
Supermercat Foodcoop BCN
Supermercat Molsa Ceres Natural
Dades de contacte:
Federació d'entitats de Calàbria 66
931720194
cuina@santantonibcn.net
Més informació calabria66.net/aprofitam
", ""] -
+["
Aprofita’m és un projecte d’acció comunitària per un consum sostenible. Neix amb la intenció de construir formes més sostenibles i comunitàries de viure, consumir i relacionar-nos.
Usuaris del Servei de Rehabilitació Comunitària de l’Eixample Esquerra (SRC) recullen aliments que han estat donats a l’ONG De Veí a veí i comerços col·laboradors, i els cuinen a la Cuina comunitària del Mercat de Sant Antoni per a transformar-los en àpats saludables. Aquests plats van destinats a persones en situació de vulnerabilitat social.
La major part dels productes que es fan servir per a elaborar aquests àpats són aliments frescos a punt de caducar. Aprofita’m té com a missió fer del reaprofitament alimentari la base de la seva cuina, tot afavorint hàbits de consum sostenible.
En aquest espai de trobada comunitari també es pretenen construir xarxes de suport entre el veïnat. Mirant per la salut i el benestar de totes les persones que ho requereixin a través de l’alimentació.
El maig vam obrir un tercer dia de cuina per l'Aprofita'm, dimarts a la tarda, que funciona completament a partir del voluntariat, actualment hi ha necessitat de reforçar aquest dia.
Cerquem persones voluntàries!!!
Cerquem persones que vulguin dedicar temps a cuinar àpats saludables i amb interès per a treballar de forma voluntària per al veïnat vulnerable de Sant Antoni. Qui pot participar? Persones majors de 18 anys.
Horaris de l’activitat a la cuina:
Dimarts, 16:30 a 18:30
Qui són les persones destinatàries d’aquests àpats?
L’ONG de Veí a veí treballa no només amb persones que viuen al carrer sinó amb persones en precarietat habitacional que no tenen accés a cuina. La major part d’aquestes usuàries són famílies en risc d’exclusió social que tenen al seu càrrec infants.
Altres destinatàries dels àpats són persones grans ateses pel CAP MANSO que viuen soles i que no tenen mitjans per cuinar. En aquest cas els àpats els reparteixen a domicili els mateixos usuaris del SRC.
Els infants de l’Escoleta de Sant Antoni són el tercer grup de persones destinatàries dels àpats, en format berenar, doncs aquesta activitat té lloc a la tarda, després de l’horari escolar. L’Escoleta de Sant Antoni és un projecte comunitari d’acollida, reforç escolar i lleure educatiu destinat als infants del barri de Sant Antoni de 6 a 14 anys que es troben en una situació d’especial necessitat o vulnerabilitat.
Comerços col·laboradors:
Supermercat Foodcoop BCN
Supermercat Molsa Ceres Natural
Dades de contacte:
Federació d'entitats de Calàbria 66
931720194
cuina@santantonibcn.net
Més informació calabria66.net/aprofitam
", ""]